tube100.me tube200.me porn700.me blueporn.me porn10.me porncf.me porn900.me silverporn.me porn40.me roxporn.me
Penge til bolig eller lejlighed

Guide til boliglån: Hvad skal jeg se efter?

Få dig et nemt boliglån (penge til bolig eller lejlighed)

Et boliglån skal ikke nødvendigvis være en stor og umulig størrelse, der løber over uoverskueligt lang tid. Markedet har nemlig aldrig været gunstigere for dig, der er huskøber.

I dag er der rigtig mange muligheder for at tage sig et boliglån, så man kan investere i det drømmehus, som man længe har gået og kigget på. For i en tid hvor boligmarkedet ellers står stille, kan det godt være svært at overbevise sin bankrådgiver om, at man skal låne de penge, man har brug for.

Langt de fleste banker kræver, at du har et vist rådighedsbeløb om måneden, før du kan optage et boliglån. Rådighedsbeløbet ligger omkring 15.000 kroner om måneden for en familie, men det kommer faktisk an på flere faktorer:

  • Hvor i landet du bor
  • Hvor mange personer der er i din familie
  • Størrelsen på det boliglån, du søger
  • Hvilken bank du søger lånet i
  • Din tidligere bank- og lånehistorik

Mange banker og realkreditinstitutter har lavet et beregner, så du nemmere kan afdække omkostningerne ved et boliglån. Beregnerne tager udgangspunkt i lige netop din økonomi, og kan i mange tilfælde være en god indikator for, hvad dit boliglån kommer til at koste.

Se dig for

Det kan nemlig godt betale sig at sig godt for, når den vigtige beslutning om et huskøb og dertilhørende boliglån skal træffes. Men i øjeblikket har det aldrig været bedre at tage et boliglån – renten er stadig historisk lav på grund af finanskrisen, og ejendomsmæglerne skriger efter nye købere. En kombination, som især kommer førstegangskøbere til gode.

Siden finanskrisens start i 2008 har boligmarkedet lidt hårdt. Og det har fået mange steder, endda også Nationalbanken, til at sænke renten. Så du kan få et bedre boliglån end nogensinde før – med færre omkostninger og med langt større gennemsigtighed.

Men det første skridt på vej til et boliglån, bør være en prisberegner. Tag et kig på de forskellige bankers hjemmesider og lav nogle beregninger på det boliglån, du godt kunne tænke dig. Du skal dog huske på, at det som regel kun er et overslag, du bliver præsenteret for. Så før du beslutter dig for et bestemt boliglån, anbefales det klart, du kontakter en bankrådgiver og aftaler et møde. Ved at undersøge markedet står du også stærkere, når du skal forhandle de endelige detaljer omkring dit boliglån på plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *