tube100.me tube200.me porn700.me blueporn.me porn10.me porncf.me porn900.me silverporn.me porn40.me roxporn.me
Guide til forbrugslån

GUIDE: Forbrugslån – Få billigste og hurtigste forbrugslån

Tomme lommerHar du brug for hurtige penge nu og her? Måske er bilen brudt sammen, du har fået en uventet regning ind ad brevsprækken, du står og skal på ferie og mangler kontanter, eller måske er du bare træt af minus på bankkontoen måned efter måned.

Uanset hvad grunden måtte være, kan et hurtigt forbrugslån være løsningen på dine kvaler. Der er dog imidlertid nogle ting du simpelthen er nødt til at sætte dig lidt ind i inden du optager et hurtigt lån hos den første og bedste låneudbyder, for at du ikke ender i gæld, der kan være svær at komme ud af.

I denne guide til forbrugslån vil jeg gennemgå almindelig spørgsmål vedrørende lånetypen, såvel som faldgruber låneansøger bør være opmærksomme på i forbindelse med optagelse af denne type lån. Lad det være sagt med det samme. Det bedste råd jeg kan give dig er at lede efter billigere alternativer først. Hvis du allerede har prøvet det uden held, så læs videre.

Hvad er et forbrugslån egentlig?

Et forbrugslån, som navnet antyder, er et lån du kan optage til personlig forbrug og som er ment som et kortvarigt lån (ofte med højere rente). Mens det er muligt at optage denne type i din bank, kendes det ofte fra internettet, hvor du ansøger og bliver godkendt online, uden at du behøver at sidde ansigt til ansigt med din rådgiver, som ofte vil granske din personlige økonomi mere stringent end en online låneudbyder vil.

Forbrugslånsbeløb findes gerne fra alt fra et par hundrede kroner (~500 kr.) op til 350.000 kr. Hvor et kviklån på 500 kr. ikke kræver den store gennemgang af din privatøkonomi, forholder det sig gerne anderledes med store lån i omegnen af 350.000 kr. Selvom etiketten måske giver anledning til at tro der bare er tale om en hurtig ansøgning og du er nu 350.000,- rigere, vil lånefirmaet oftest have forskellige krav du skal opfylde. Det kan for eksempel være fast arbejde, minimumsindtægt og andre personlige forhold.

Har du et godt job, god løn og stabil økonomi, kan du være heldig at blive låst fast på en billig rente. Hvis din privatøkonomi og –situation er mere ustabil, må du regne med højere rente, da det derved at mere usikkert om låneudbyderen får beløbet tilbage eller eventuelt efter længere tid end aftalt.

Du læser nok denne guide fordi du ønsker et lån udenom banken, så derfor vil jeg koncentrere energien på online lån. På online lånesider er de mest almindelig lånebeløb 50075.000 kr. og tilbagebetalingsperioden er gerne på 1-6 år, alt efter udbyder.

Hvordan virker det?

Hvordan virker forbrugslån?At ansøg og optage et forbrugslån online er så nemt som det kan blive. Du vælger blot det lån fra den udbyder du ønsker og klikker videre. Hjemmesiden du lander på spørger dig om dine personlige data, hvilke du udfylder så godt du kan og derefter klikker ”ansøg”.

Din ansøgning sendes online og du behøver derfor hverken at faxe eller møde personligt op. Udbyderen vil gennemgå ansøgning (nogle lånefirmaer har behandlingstid på helt ned til 3 minutter i arbejdstiden) og vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvornår og hvorfor skal jeg tage et forbrugslån?

Et godt tidspunkt at optage et forbrugslån er til køb eller betaling af noget nødvendigt. For eksempel for at få lavet bilen, så du kan komme på arbejde, du skal på ferie og er løbet tør for penge eller måske er den gamle bærbar gået i stykker og du skal bruge en ny øjeblikkeligt til arbejds- eller studiebrug.

Det kan også være du er træt af at skulle spørge familie og venner om økonomisk hjælp, hver gang der er noget du har brug for. Her kan sådan et lån være en hjælp, men samtidig kan det ikke anbefales at optage forbrugslån for at dække betaling eller afdrag på andre lignende kortvarige lån, da du nemt kan ende i en spiral af betalinger og ventende kreditorer.

Hvad betyder rente for mig?

Lån renteI forbindelse med lån (alle typer lån – både i og uden for banken), vil du se rente, rentesats, debitorrent eller tilsvarende stå markeret. Her er der ganske enkelt tale om den rente det pågældende lån er associeret med.

Denne rente er imidlertid dog ikke svarende til den samlede rente du, som låneoptager, skal betale for lånet. Renten er uden omkostninger og andre lånegebyrer fra udbyderens side. Det du skal være særlig opmærksom på er ÅOP. Rente, ÅOP og andet der relaterer sig til finansielle priser kan du læse mere om her.

Hvad er ÅOP?

ÅOP forklaring - hvad er ÅOP?Ved langfristede (billige lån) såvel som kortfristede lån som forbrugslån, kviklån, SMS lån og lignende, er det vigtigt at kende til ÅOP – også kaldet Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er betegnelsen man bruger for den samlede omkostning ved et lån, som inkluderer renter, eventuelle gebyrer og andre mulige udgifter, der kan forekomme, på årsbasis.

Kigger du på online lynlån ser du ofte både renter og debitorrenter, hvilket kan være en smule misvisende, når ikke omkostninger er iberegnet. Ansøger regner med ”rente” er den rente man afdrager med, men det er reelt set ÅOP du skal være opmærksom på, da alle omkostninger og gebyrer er med her. Det siger sig selv at man skal gå efter så lav ÅOP som muligt.

Udover gebyrer, kan låneomkostninger indbefatte stiftelses- eller oprettelsesomkostninger. ÅOP vil derfor næsten altid være højere end den markerede rente eller debitorrente. Ydermere skal ÅOP altid oplyses i henhold til Kreditaftaleloven og Prismærkningsloven i forbindelse med annoncering af lån og tilsvarende finansielle produkter og ydelser. Det er din garanti for altid let og overskueligt at kunne danne dig et overblik inden du indgår i en låneaftale.

Hvad betyder løbetid?

Løbetid på forbrugslånLøbetid for lån er varighed på tilbagebetalingsperioden, hvilket vil sige perioden fra lånets stiftelse og sidste afbetaling.

De fleste udbydere af forbrugslån lader det være op til låntager hvor lang en løbetid der skal være. Som hovedregel gælder, at jo flere afbetalingsperioder lånet løber (også kaldet terminer), jo dyrere bliver det i sidste ende. Samtidig vil afbetalingerne/afdragene være mindre, så det er en opvejning om hvad der er vigtigt for dig nu og i fremtiden. Har du problemer med at overskue hvad det evt. kan komme til at koste at tage et forbrugslån (afhængig af løbetid), kan du få hjælp til beregningen her.  Hvis du ikke har mulighed for at betale store terminer, bør du måske vælge et lån med længere løbetid.

Løbetider for forbrugslån er ofte 1-12 år, eller 12-144 måneder.

Skal jeg stille sikkerhed for mit forbrugslån?

Du skal ikke stille sikkerhed for dit forbrugslån. Det er et af de aspekter ved denne låntype som er særlig favorable, specielt for dem som ikke ønsker en masse besværlige besøg i banken, granskning af deres privatøkonomi og personlige situation, samt andre ubekvemligheder forbundet med optagelse af almindeligt banklån, som er bundet op på noget.

At stille sikkerhed for lånet betyder at banken, eller tilsvarende, kan sælge eventuelle personlige ejendele eller bolig hvis du ikke betaler lånet tilbage. Det slipper du for ved lån uden sikkerhed, men det betyder samtidig at renten (ÅOP) vil være højere da långiver reelt tager en større risiko. Bemærk at ”uden sikkerhed” ikke betyder at der ikke kan forekomme krav. Krav som fast arbejde, fast indtægt m.v. vil variere fra udbyder til udbyder.

Hvad sker der hvis jeg ikke betaler lånet tilbage til tiden?

En god huskeregel er, at kan du ikke tilbagebetale og holde trit med afdragene til tiden, er et forbrugslån ikke for dig. Hvis ikke du har råd til at betale kreditoren (i dette tilfælde, låneudbyderen) lånet tilbage, har du ikke råd til lånet.

Misser du afbetalinger på forbrugslånet, vil det resultere i yderligere gebyrer, som bliver lagt oven i den samlede pris for lånet. Långiver vil desuden have mulighed for at inddrive betalinger ved hjælp af inkasso. Har du stadig ikke mulighed for at betale, kan du risikere at blive registreret som dårlig betaler og du ender derfor i registret for dårlige betalere, også kaldet RKI.

Kan jeg få et forbrugslån selvom jeg står i RKI (Ribers/Experian)?

Der er ikke nogen regler om fra långivers side om hvorvidt man må tilbyde dig et lån eller andre finansielle ydelser fordi du står noteret i RKI, men du vil finde at det er de færreste der ønsker at gøre forretning med dig når du står i Ribers. Man har erfaret at der er større risici for kreditorer ved at låne penge ud til RKI-registrerede kunder, hvilket er grunden til de fleste forbrugslånstjenester ikke ønsker at deltage.

På Credinos får vi mange henvendelser fra folk der ønsker at låne penge selvom de står i RKI. Grunden er ofte at samle klatgæld eller på anden måde dække over akkumuleret gæld. Lad det være sagt med det samme, at det ikke er det forbrugslån er tiltænkt, og at de ikke vil hjælpe på længere sigt. Har du ikke mulighed for at betale af på dine lån, bør du søge hjælp til at få styr på din privatøkonomi.

En gang i mellem er der en låneudbyder der tilbyder lån trods RKI, men vær opmærksom på der ofte er tale om endnu højere renter end ved traditionelle kviklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *